Archief

5 oktober 2019
We traden op bij Humanitas in Deventer. De zaal zat vol, we kregen applaus en er werd uit volle borst meegezongen met onze twee meezingers. Een fijn optreden!

Optreden in Humanitas

december 2018
We zongen dit jaar op twee locaties ons kerstrepertoire: bij Ludgerus en Humanitas in
Deventer.

11 september 2018
Tijdens onze tweede repetitie na de zomervakantie hadden we een heerlijke zangworkshop van Esther Linssen.

Optreden in Ludgerus

4 maart 2018
Ook dit jaar deden we weer mee met Deventer Open Podium.

Deventer Open Podium

17 december 2017
In december hadden we een aantal leuke kerstoptredens in Deventer: bij wooncomplex Ludgerus, tijdens de kerstmarkt in de Lebuinuskerk en tijdens het Dickens Festijn in de Broederenkerk.

5 maart 2017
We namen deel aan Deventer Open Podium en mochten van half 1 tot 1 uur ons repertoire laten horen in de foyer op de eerste verdieping van de schouwburg. We kijken hier tevreden op terug. Van de aanwezige recensent kregen we een mooie recensie:

Viva la Musica
Gezien 5 maart 2017, Deventer Schouwburg tijdens Deventer Open Podium
Gerecenseerd door Willem Westermann.

Ruim 20 vrouwen, de meesten van middelbare leeftijd, staan in een halve kring gezellig dicht bij elkaar. De jonge dirigente Ruth Klijn leidt hun vriendelijk maar resoluut door een afwisselend programma van 7 liederen. Aan de piano Lisanne van de Sande.
Heel prettig was dat de liederen niet met uitleg ingeleid werden, maar dat de muziek voor zichzelf sprak. Helaas kan ik daardoor niet alle titels noemen, maar wat geeft dat.
Het eerste lied (Shine) was werkelijk stralend, met mooie afwisselingen in ritme en volume. Bij Can’t help falling in love klonk het koor echt als een grote groep verliefde meisjes.
Het derde lied, in het Zweeds, leek de zang aanvankelijk nog wat zoekend, maar eindigde heel krachtig.
Bij het zeer grappige Nie hab ich so etwas gehört und gesehen, a capella gezongen, kwamen de lagere stemmen mooi tot hun recht.
Toen werd het tijd voor iets stemmigs. Was het lied van Joodse oorsprong? Ik kon het niet verstaan, maar het was heel gevoelig met prachtige samenzang.
Het programma werd afgesloten met twee Engelstalige liederen, waarvan het koor bij het laatste nog wat aanwijzingen kreeg van de dirigente.
De zang zou af en toe best wat pittiger mogen en iets minder alleen het mooie laten horen. Meer lef in de presentatie zou het geheel net iets completer maken.
In tegenstelling tot de muziekkeuze, vond ik de zwarte kleding met rode accenten niet erg verrassend.
Al met al een aangenaam concert met heel origineel repertoire.

12 december 2016
Op 20 november hadden we ons lustrumconcert in onze vertrouwde repetitieruimte. De zaal zat vol met familie en vrienden. Iedereen heeft er volop van genoten. Volgend jaar weer?

27 september 2016
We zijn inmiddels met veel plezier gestart in het nieuwe zangseizoen. Dit najaar bestaat het koor 5 jaar en dit laten we niet onopgemerkt voorbijgaan! We zijn druk aan het repeteren voor ons lustrumconcert in november.